Locatie & omgeving

Locatie & omgeving

Het woonproject is gelegen in de Lauwbergstraat en Shonekeerstraat, nabij de dorpskern Lauwe. Op 5km bevindt zich het centrum van stad Kortrijk die via veilige en fietsvriendelijke routes op een mum van tijd met de fiets bereikbaar is. Per auto is een snelle verbinding mogelijk met snelweg E17. Stationhalten in Wevelgem en Kortrijk zorgen voor een makkelijke treinverbinding.

Adem

Het groene binnengebied vormt de long van het project waar rust en samenhorigheid primeert. In deze autoluwe zone regeert de zachte weggebruiker.

Via de kronkelende paden worden fietsers en voetgangers doorheen het groene binnengebied geleid. Naast het semi-publieke binnengebied heeft elke ééngezinswoning ook nog een private tuin.

Landschapsarchitect Andy Malengier koos voor een grote biodiversiteit met verschillende soorten grassen en struiken om op dit 18,65 are grote binnenhof een fleurige samenhang te creëren die elke bezoeker en bewoner ervaart, voelt en beleeft.

De aanleg van een petanqueveld maakt van het binnenhof, een polyvalente ruimte, brengt de mensen in beweging en zorgt voor een intragenerationele netwerksamenleving.

Openbaar vervoer

Het project ligt vlakbij bushalten 81 en 82 die Lauwe met het stadcentrum van Kortrijk en de andere omliggende gemeenten verbindt. Vanuit het treinstation van Kortrijk of Wevelgem liggen tal van eindbestemmingen voor u klaar. 

Mobiliteit

De oprit van de snelweg E17 richting Gent ligt op 3,5 km van het woongebied en de oprit van de E403 in Wevelgem, ligt op 3km. De verkeerswisselaar E403/E17 in Aalbeke, en R8 zorgen voor een vlotte mobiliteit.

Duurzaamheid

Door de ligging van de groene wijk, op een boogscheut van de stadskern, wordt het fietsgebruik gestimuleerd. Daarnaast is er de aanwezige infrastructuur voor openbaar vervoer, waardoor de auto aan de kant kan blijven staan en de uitstoot van broeikasgassen wordt gereduceerd. Daarnaast worden energiezuinige constructies gebouwd conform de EPB -regelgeving.

Het voornaamste uitgangspunt is het reduceren van de energievraag. Daarom wordt in de eerste plaats goed geïsoleerd, waardoor het energieverbruik daalt, wat resulteert in een milieuvriendelijker gebouw en een daling van de stookkosten voor de bewoner.

Door de constructie luchtdicht te bouwen, worden warmteverliezen door kieren en spleten vermeden.

Het ventilatiesysteem met warmteterugwinning zorgt voor een gezonde leefomgeving met voldoende verse lucht in de woning, en dit met een minimum aan energieverlies.

Het regenwater wordt maximaal gerecupereerd door het gebruik van regenwaterputten

Kelderverdieping

Op de kelderverdieping staat de praktische kant van de mens voorop. Via de inrit aan de Schonekeerstraat is een ondergrondse parkeergelegenheid voor zowel bewoners als bezoekers. Daar bevinden zich de privégarages met bergingen en staanplaatsen. Alle ééngezinswoningen hebben een rechtstreekse toegang vanuit de woning naar hun ruime ondergrondse privégarage.

Interesse?

Laat hier uw email adres na en wij bezorgen u alle informatie